Sollicitatietips

In jouw zoekactie naar een (nieuwe) werkplek, start je meestal met solliciteren. Wat komt daar allemaal bij kijken? In de huidige banenmarkt is het belangrijk dat je jezelf op een positieve manier onderscheid van de anderen.

Overtuig met je profiel!

Pimp je CV
Je CV verteld wie je bent en wat je kunt. Deze bevat uitsluitend de feiten, namelijk alle relevante werkervaringen, opleidingen, vaardigheden en andere kennis. Wij geven je alle tips mee voor het schrijven van een kort, bondig en overzichtelijk CV, inclusief een voorbeeld.

Overtuig met je motivatiebrief
Je brief speelt een rol wanneer je door de eerste snelle selectie van de CV's heen bent. Hierin verkoop je jezelf en leg je een verband tussen jezelf en de functie. Vind hier alle tips hoe je kunt scoren in je motivatiebrief.

LinkedIn upgrade
Probeer jouw toekomstige werkgever aan te spreken via LinkedIn! Weet jij hoe je jouw netwerk kunt inzetten?

Voorbereiding sollicitatie!

STAR techniek
Bijna alle selectiegesprekken worden gevoerd aan de hand van deze techniek. Oefen de STAR thuis zodat je tijdens het gesprek pakkende en duidelijke praktijkvoorbeelden kunt noemen.

Lastige sollicitatievragen
Je potentiële werkgever zal aan de hand van vragen proberen zoveel mogelijk relevante informatie over jou te verzamelen. Zie hier de meest lastige vragen en voorkom dat je met je mond vol tanden komt te staan!

Het sollicitatiegesprek!

De basis van een sollicitatiegesprek
Het sollicitatiegesprek bestaat uit verschillende fasen. Bereid dit gesprek allereerst inhoudelijk goed voor. Vindt hier de fasen die je zal doorlopen gedurende het gesprek.

"Heb jij nog vragen voor ons?"
Natuurlijk moet je ook niet vergeten om zelf nog wat goede vragen te stellen! Laat zien dat je je in de organisatie en de functie hebt verdiept. Wij helpen je op weg met wat voorbeeldvragen.